Dones, homes i altra fauna

Notícia de TV3: ‘Els encants de les dones dificulten la capacitat dels homes per prendre decisions’. La notícia diu que un estudi científic (?) demostra que els homes es tornen més impulsius davant d’una dona bonica o mentre parlen de les seves preferències sobre llenceria femenina (!). Bé, això té diverses lectures, una és la fàcil, que els homes ens tornem idiotes davant d’una dona; però l’altra és més complexa. Expliquen la suposada impulsivitat dels homes afirmant que es disparen els nivells de testosterona, o sigui que justifiquen científicament la conducta impulsiva. Ho pensen convertir en una mena d’excusa per a les violacions, l’assetjament, o els abusos? Ja m’imagino l’argument: …és que els seus encants van disparar els nivells de testosterona de l’home, no se’l pot culpar… Aquests estudis, cal vigilar com es fan, i poden ser útils, però quan arriben a les mans dels periodistes les conclusions solen patir una transformació per fer-se més ‘entenedores’ (sig).

Una altra de dones, aquesta sí, la imatge de sobre és un tros d’una fotografia de Rachel Papo, forma part de la mostra ‘Serial Nº 3817131’, mireu-la, és brutal. Són fotografies de les noies de divuit anys que fan el servei militar a Israel, allà sembla que l’ha de fer tothom, no com aquí quan era obligatori. Rachel Papo les va fer mentre ella mateixa servia a l’exèrcit. Escenes com aquesta demostren la militarització d’una societat en guerra amb tots els països que l’envolten, un poble imposat per tractats internacionals en un lloc on no els volien i que està disposat a utilitzar les armes fins on calgui. Val la pena veure les fotos.

Bé, i acabo aquest post atípic amb una curiositat: NoMiresMTV.com. No us perdeu els vídeos, brutals. Realment, per partir-se. Un bon exemple de màrqueting viral per part de la cadena MTV…

Una cançó de regal: ‘Temps al temps’, d’Abús. No els coneix ni déu, però ptometen.[@more@]

Quant a niqmad

Sóc de Barcelona, on vaig néixer el 1980. Estic llicenciat en Història (especialitzat en prehistòria) i en Periodisme. He treballat de moltes coses, des de Pare Noel algun Nadal a arqueòleg, passant per les mudances, la verema... I ara ho faig en un mitjà de comunicació que no diré. Sempre m\'ha agradat escriure, i intento fer-ho sovint , encara que a temporades m\'és més complicat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Dones, homes i altra fauna

 1. Hanna_B diu:

  aix, qui coi ha fet aquest estudi tant burroooooo!! i les dones, no ens animem segons amb quin
  mascle o què… és evident que per la vista poden entrar provocacions de tota mena, i també
  és evident que som nosaltres els responsables del que passi després, i tal i tal!!!
  les noies d’israel a la mili, llastimós. tant com els nois, sclar..
  la cançoneta haurà d’esperar a dilluns, que ja em piro de wikend, oeoeoe!

 2. ikan diu:

  No saben com perdre el temps amb estudis idiotes i la de necessitats que hi ha que queden en segon terme…

  Per mi, les dones em poden distreure tot el que vulguin, els dono el meu consentiment, que no les faré servir d’excusa. je,,je

  Les israelianes igual que les xineses, tenen molt a aprendre de nosaltres! La mili a prendre pel cul! Em ve al cap la cançó “insumisión” de Cojón prieto y los huajolotes (quins temps aquells, aix!)

 3. aina diu:

  sobre els estudis més val no opinar…

  sobre el servei militar d’aquestes noies només un comentari: perquè carai han d’anar amb aquest tros d’arma per tot arreu?

  sobre el pamflet camuflat de la mtv només dir que ho vaig descobrir ahir i m’haig de quedar amb el video del “amo a laura…” (sense paraules)

  sobre abús aquí tens algú que el coneix (en tinc un parell de cd’s i fins i tot el vaig posar per la mitjanit) i que t’agraeix que li dediquis dues línies i una cançó

 4. bondia diu:

  bon dia niqmad!

 5. jo no sóc déu, però si que conec Abús.
  Per cert, posts com el teu s’agraeixen moltíssim i més especialment quan és un home qui l’escriu.

Els comentaris estan tancats.