Cassaques roges

Cinc anys. Cinc anys anant cada dia a la Universitat Autònoma de Barcelona en ferrocarrils. Ara ja fa un any que no hi vaig, bé, hi he pujat tres o quatre cops… però ja està. El primer any, pagava religiosament. Comprava la t-mes amb descompte per estudiants. El segon any passava una mica més del tema. Em colava a vegades (sobretot al tornar, era tant fàcil…), però encara pagava força.

Però després va venir la integració tarifària. Van retirar el descompte per estudiants i la cosa es va fer més cara. Havia de pagar 2 zones per arribar a la UAB! Vaig decidir que jo no m’integrava. A partir de llavors i fins que vaig acabar la carrera, jo viatjava amb una zona. Només a l’últim any em van enganxar un parell de cops: dues multes de 20e cada una. Però ja no recuperarien mai el que jo m’havia estalviat!

S’amagaven a les sortides i feien emboscades. 10 o 12 cassaques roges amb les màquines preparades, un segurata i un gos. Quan anaven sols o amb parelles, no tenien res a fer. Legalment no et podien retenir, només ho poden fer els segurates, no els revisors. Ara, però, posaran màquines a la sortida. faran com fa la renfe. Ja he acabat, a la UAB, però pels que encara hi aneu aviat haureu de pagar dues zones… Quina estafa! Sourt més car el transport que la matrícula a la universitat…
[@more@]

Quant a niqmad

Sóc de Barcelona, on vaig néixer el 1980. Estic llicenciat en Història (especialitzat en prehistòria) i en Periodisme. He treballat de moltes coses, des de Pare Noel algun Nadal a arqueòleg, passant per les mudances, la verema... I ara ho faig en un mitjà de comunicació que no diré. Sempre m\'ha agradat escriure, i intento fer-ho sovint , encara que a temporades m\'és més complicat.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Cassaques roges

 1. Albert diu:

  Si que és fumut pagar.

  I fer-te insubmís resulta complicat, i més quan hi ha portes d’aquestes que dificulten encara més el tema.

  Jo tinc un conegut que mai ha pagat a Renfe, alegant que els transports públics han de ser gratuïts i que, mentre hi hagi exèrcit, ell no pagarà a la Renfe.

  I bé, en general se n’ha sortit bé, però te la jugues a arribar tard a més d’un exàmen…)

  Personalment em dedico a pagar tan poc com puc, i vaig de casa a Granollers
  (3 Zones) amb T-10s convencionals. Ja n’hi ha prou que ens prenguin el pèl així…

Els comentaris estan tancats.